Header Ads

Malam ni Utusan, Kosmo dan TV3 bakal dinobatkan anugerah media lucah


Media lucah semalaysia.
WarkahDaily – Belum terlambat aku nak ucapkan ’tahniah’ buat Utusan Malaysia, Kosmo dan stesyen TV swasta, TV3 kerana bakal dinobatkan anugerah paling popular abad ini, ’Media lucah semalaysia’.

Fuhh...mana ada dalam dunia anugerah ini diadakan...cuma di negara serba boleh aje..Malaysia boleh!...

Menurut Harakahdaily, PAS Johor sebagai ‘penganjur’ anugerah akan menobatkan ketiga-tiga media terbabit (Utusan Malaysia, Kosmo dan TV3) sebagai media lucah dalam satu program malam ini.

Ketua Penerangan PAS Johor, Mazlan Aliman dalam kenyataannya kepada Harakahdaily berkata, majlis tersebut akan bermula jam 9.30 malam di markas PAS Taman Dahlia, Tampoi, Johor Bharu.


Mazlan Aliman
Kata beliau, semua pimpinan utama Pakatan Rakyat negeri Johor akan sama-sama dalam pengistiharan tersebut yang akan disusuli dengan pembakaran akhbar Utusan dan Kosmo sebagai protes dan mesej (bantahan) kepada media tersebut.

Katanya, tindakan itu merupakan bantahan terhadap loporan keterlaluan akhbar serta syarikat televisyen tersebut dalam melaporkan isu rakaman video seks yang sedang hangat diperkatakan ketika ini.

"Pendekatan membesar-besarkan isu seks ini langsung tidak menyumbang pembinaan masyarakat madani dalam negara ini. Ia hanya mendedahkan cerita-cerita kotor dan jijik kepada masyarakat yang akan didengar atau dibaca oleh semua golongan termasuk remaja," kata beliau.

Malah Mazlan turut mendakwa pihaknya hari ini menerima banyak aduan daripada rakyat yang marah dengan perkembangan tersebut.

Isu klip rakaman video seks yang cuba dikaitkan dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim menjadi laporan utama media-media arus perdana hari ini apabila sebahagian daripada klip itu dimuat naik dalam youtube dipercayai bermula semalam.
Dikuasakan oleh Blogger.