Pengerusi PKR Selangor, Mohamed Azmin Ali mendedahkan, Ketua Pembangkang Selangor, Datuk Mohamad Satim Diman (gambar) mendapat RM19.9 juta hasil daripada penjualan 80 ekar tanah kepada Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS).

Katanya, urusniaga itu berlaku semasa Selangor di bawah pemerintahan Umno BN.

Menurut Azmin, tanah tersebut pada mulanya dibeli oleh Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Seri Serdang itu dengan harga RM1 sekaki persegi melalui dua syarikat – Nikmat Inai dan Supreme Precious Sdn Bhd.

“Satim memiliki kepentingan sebanyak 30 peratus dalam Nikmat Inai dan beliau juga mempunyai saham dalam Supreme Precious Sdn Bhd,” kata Timbalan Presiden KEADILAN itu ketika membacakan dokumen berkaitan di hadapan 4,000 penduduk pada Ceramah Merdeka Rakyat di Gombak.

Selanjutnya di Hariankini.com
Axact

Axact

Vestibulum bibendum felis sit amet dolor auctor molestie. In dignissim eget nibh id dapibus. Fusce et suscipit orci. Aliquam sit amet urna lorem. Duis eu imperdiet nunc, non imperdiet libero.

Post A Comment:

3 comments:

  1. Orang UMNO tidak mengenali DOSA atau PAHALA. Mereka tidak tahu setiap inci tanah yang mereka ambil secara HARAM, maka tanah itulah yang akan menghimpit tulang-belulang mereka sehingga menyilang dialam barzak kelak . Ingat mamak madey pernah berkata"Mana ada orang yang telah meninggal dan bangun semula menceritakan siksaan KUBUR". Jadi tak hairanlah kalau mereka nak curi seluruh negeri Selangor sekalipun!

    BalasPadam
  2. Semoga rakyat prihatin malaysia insaf dlm sedar untuk merubah segala kerakusan kuasa BN dgn menumbangkan mereka dlm pru13 akan dtg Insya Allah

    BalasPadam
  3. Semoga rakyat prihatin malaysia insaf dlm sedar untuk merubah segala kerakusan kuasa BN dgn menumbangkan mereka dlm pru13 akan dtg Insya Allah

    BalasPadam