Header Ads

Cyber Trooper Umno: Tak habis-habis dengan gambar tipu, Nik Aziz difitnah lagi

WarkahDaily – Tak ada modus operandi lain dah ke para blogger dan Cyber Trooper upahan Umno-BN ni. Asyik skill yang sama je nak perbodohkan rakyat Malaysia. Nampak sangat mereka ni terlalu merendah-rendahkan taraf pemikiran rakyat Malaysia sehingga menggunakan cara yang sama untuk berbohong demi mendapat kepercayaan rakyat.

Tak habis-habis dengan cara siar gambar ntah apa-apa. Mereka duk suka-suka hati je cilok gambar orang yang tak ada kena mengena dengan tuduhan yang mereka lemparkan. Kalau sekali, mungkin orang ada prasangka tapi kalu asyik hari-hari benda yang sama je cara berbohong, naik muak jugak rakyat.

Anak Lim Guan Eng pun dah kena dengan blogger upahan Umno-BN ni. Tak pasal-pasal pemain catur dari Hong Kong jadi mangsa fitnah kena raba buah dada. Baca sini.

Kali ini lagi bodoh Cyber Trooper upahan Umno melakukan pembohongan. Mereka seolah-olah mahu mengatakan rakyat Malaysia ini memang tiada akal dan mudah ditipu apabila menyiarkan gambar konon MB Kelantan Tuan Guru Datuk Nik Aziz sedang bersanding ketika muda dulu.

Padahal gambar ini diulang tayang kembali jika tidak silap penulis WarkahDaily Online. Ia telah pun disiarkan oleh blog Malaysiasensasi sekitar tahun 2008. Kemudian diulang tayang kembali oleh Cyber Trooper upahan Umno-BN yang sudah kekeringan modal untuk memfitnah pimpinan Pakatan Rakyat (PR) terutama PAS. Namun didapati posting berkaitan di blog malaysiasensasi sudah pun ditiadakan (delete dah kot).

Namun, sekali lagi ia dijadikan modal bodoh barua Umno. Dipetik dari blog baca-blogspot.blogspot.com, seorang Cyber Trooper upahan Umno-BN bertindak menyiarkan gambar dalam Facebooknya yang didakwa Tok Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat semasa muda sedang bersanding. Konon gambar itu diambil pada tahun 1980-an.

Namun, kelihatan pembohongan itu terlalu nyata apabila gambar berkenaan tiada sedikit pun iras dengan MB Kelantan itu.

Menurut blog Baca Blogspot itu, gambar sebenarnya yang disiarkan ialah seorang VIP yang pangkal namanya juga ‘Nik’ tapi bukan Nik Aziz.

Kata blog itu lagi, Cyber Trooper upahan Umno-BN yang bertanggungjawab menyebar fitnah berkenaan ialah aktivis UMNO, Wan Suhaizi Wan Senu dari Pekan Naka, Alor Setar, Kedah.

Memang terdesak blogger dan Cyber Trooper upahan Umno-BN menabur fitnah sehingga terlupa ramai di luar sana sedang memerhatikan kebodohan mereka yang terlalu nyata sehingga melakukan pembohongan yang bertaraf budak tadika.

Namun apa yang pasti, fitnah dan pembohongan sudah jadi darah daging blogger dan Cyber Trooper upahan Umno-BN dan tidak keterlaluan, fitnah sudah menjadi ‘rukun’ nombor satu dalam Umno-BN.

Dikuasakan oleh Blogger.