Header Ads

Yahudi yang dianggap paling cerdik pun bodoh juga

WarkahDaily – Ramai mengiktiraf, bangsa Yahudi merupakan antara bangsa yang paling cerdas dan bijak. Kuasa ekonomi dunia banyak dikuasai golongan ini sehinggakan bank dunia dikawal oleh mereka.


SEORANG bapa mengayun-ayunkan seekor ayam putih di atas kepala anak perempuannya di kawasan perumahan Mea Shearim, Baitulmuqaddis kelmarin
Negara besar seperti Amerika Syarikat pun dilihat tunduk terhadap Yahudi sehingga segenap keadaan, Amerika dimonopoli oleh Yahudi.

Keadaan itu menyebabkan kebanyakan negara patuh kepada kehendak Yahudi sehinggakan hak kebebasan negara Palestin yang dicabul oleh golongan Yahudi pun tidak boleh dihalang oleh banyak negara.

Namun, di sebalik kecerdasan otak golongan Yahudi ini, wujud juga kebodohan dan kepercayaan tahyul yang merendahkan kewarasan otak yang cerdas apabila dilaporkan oleh Agensi AFP, penduduk Yahudi percaya bahawa dosa mereka boleh dipindahkan kepada seekor ayam dengan upacara mengayun-ayun haiwan berkenaan.

Dalam laporan berkenaan, seekor ayam berwarna putih akan diayunkan di atas kepala seseorang supaya dosanya dapat dipindahkan kepada ayam itu.

Upacara itu dilakukan seorang bapa terhadap anaknya di di sebuah kawasan perumahan Mea Shearim, Baitulmuqaddis, Tel Aviv.

Upacara merendah-rendahkan kecerdasan itu diadakan sebelum hari ‘Yom Kippur’ yang merupakan hari paling penting dalam kalendar penduduk Yahudi yang jatuh pada 8 Oktober ini.

Mereka mendakwa, dosa pada tahun lalu akan dipindahkan kepada ayam tersebut dalam upacara yang diadakan.
Dikuasakan oleh Blogger.