Header Ads

Jika Annuar Musa tarik diri, FAM sertai Jawatankuasa Pembangunan Bola Sepak

Wakil Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) tidak dibenarkan melibatkan diri dalam Jawatankuasa Pembangunan Bola Sepak Negara selagi Penasihat Persatuan Bolasepak Kelantan Tan Sri Annuar Musa menganggotai jawatankuasa tersebut.

Setiausaha Agung FAM Datuk Hamidin Mohd Amin berkata perkara itu telah diputuskan Konfederasi Bola Sepak Asia dan dimaklumkan kepada FAM Jumaat lepas.

"Bagaimanapun jika Annuar menarik diri, maka wakil FAM boleh berada dalam jawatankuasa tersebut dan seterusnya selepas penggantungan Annuar selesai, beliau boleh masuk balik ke dalam jawatankuasa tersebut, iaitu selepas 4 Oktober 2014.

"Saya telah memaklumkan (hal ini) kepada Kementerian Belia dan Sukan serta Majlis Sukan Negara dengan menghantar surat secara rasmi kepada mereka pada hari Jumaat juga," katanya kepada pemberita pada Taklimat Liga Malaysia 2014, di sebuah hotel di Shah Alam semalam.

Annuar sebelum ini menerima surat pelantikan untuk menganggotai jawatankuasa berkenaan daripada kementerian tersebut. Bagaimanapun FAM mendakwa pelantikan tersebut tidak sah memandangkan Anggota Parlimen Ketereh itu masih menjalani tempoh penggantungan yang bermula April tahun lepas.

Annuar yang juga Timbalan Presiden badan induk bola sepak kebangsaan itu, digantung selepas didapati bersalah melanggar Artikel 88 FAM yang memperuntukkan hanya Presiden dan Setiausaha Agung FAM boleh memberikan kenyataan media berkenaan skuad bola sepak kebangsaan.

Sumber: Bernama.com

Dikuasakan oleh Blogger.