Header Ads

Beri peluang kepada Khalid, bukan parti sendiri tekan dari dalam

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Meru, Dr Abdul Rani Osman menempelak sikap segelintir pemimpin Pakatan Rakyat (PR) yang melahirkan hasrat supaya Tan Sri Khalid Ibrahim berundur sebagai menteri besar sejak akhir-akhir ini ekoran tewas dalam pemilihan Parti Keadilan Rakyat (PKR).

Abdul Rani berkata, Abdul Khalid perlu diberi peluang memulihkan kepincangan dalam pentadbiran negeri dan pakatan pembangkang di negeri itu.

“Beri peluang kepada Abdul Khalid laksanakan perancangannya untuk kebaikan semua. Bukannya parti sendiri menekan dari dalam.

“Cuma Abdul Khalid kena ingat bahawa dia naik pentas atas nama parti,” katanya yang dipetik daripada Sinar Harian.

Abdul Rani yang juga bekas Pesuruhjaya PAS Selangor berkata, kekalahan Abdul Khalid dalam pemilihan parti bukan menjadi alasan meminta bekas tokoh korporat itu berundur, sekali gus menganggap ketewasan itu sebagai normal dan tidak perlu wujud pertikaian.

“Lagipun, bukan beliau sahaja pimpinan yang tewas di peringkat cabang, ramai lagi yang tewas dan tidak menjadi masalah pun,” katanya.

Abdul Rani berkata, isu pertukaran menteri besar dan calon gantian belum pernah dibangkit serta dibincangkan dalam PR.

“Ini kerana suara yang mahukan MB ditukar bukan konsensus majoriti rakan PR dan ada kalangan rakan PR sendiri tidak mahu posisi MB ditukar,” katanya.
Dikuasakan oleh Blogger.