Header Ads

Usah salah faham, 'broker' bukan jual beli dengan wang

Naib Presiden PAS Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata perkataan "broker" yang disebut Presiden Datuk Seri Abdul Hadi Awang dalam ucapan penggulungannya di muktamar kelmarin tidak merujuk urusan "jual beli yang menggunakan wang".

Bercakap kepada pemberita di markas PAS di Pengkalan Kubor, Tuan Ibrahim sebaliknya berkata ucapan itu merujuk kepada maruah yang mudah untuk dijual beli.

"Ucapan itu bukan bermakna beli dengan duit. Beli itu bermakna maruah diri. Harga diri kita jangan mudah dibeli. Itu saya rasa apa yang dimaksudkan presiden," katanya.

Sehubungan itu, Tuan Ibrahim menasihatkan agar dua ADUN berkenaan berjumpa dengan Hadi bagi menyelesaikan perselisihan faham berkenaan.

"Saya fikir, sebagai ahli parti dan wakil rakyat yang daripada parti mereka perlu bertemu dengan presiden itu jalan terbaik. Saya fikir jalan terbaik juga jangan menggunakan media," katanya lagi.

Tuan Ibrahim menjawab soalan pemberita mengenai kenyataan ADUN PAS Saari Sungib yang mencabar Abdul Hadi mengemukakan bukti beliau “dibeli” oleh PKR kerana menyokong Datuk Seri Dr Wan Azizah sebagai calon menteri besar.

sumber
Dikuasakan oleh Blogger.