Header Ads

Umno 'rogol' Terengganu berkali-kali

Projek melombong bijih besi di Bukit Besi, Terengganu
Mahathir menulis Terengganu Di Rogol Oleh Syarikat China dalam isu bijih besi. Ini dipercayai ekoran pendedahan terbaru akhbar New York Times tentang skandal bijih besi di Terengganu oleh sebuah syarikat besi gergasi dari China.

Mahathir semasa memimpin UMNO telah jadikan Terengganu sebagai MANGSA ROGOL secara skala besar sekurang-kurang dua kali.

Kali Pertama ketika Dato Amar Wan Mokhtar jadi Menteri Besar Terengganu, bila berbillion wang royalti petroleum Terengganu yang dilaburkan dalam PERWAJA STEEL, tiba2 Mahathir arahkan leburkan wang dgn buka kilang Perwaja di Gurun, Kedah.

Perwaja Steel
Kali Kedua dengan berkonspirasi dengan UMNO Terengganu, membatalkan pembayaran royalti petroleum yang merupakan lebih 80% hasil negeri Terengganu.

Dalam kedua-dua kes ini Mahathir adalah perogol tempatan yang kini merasa tercabar bila mangsanya (Terengganu) naik taraf bila dirogol perogol antarabangsa pula.

Yang tak berubah adalah Terengganu yg kekal di dahi sebagai objek ratahan perogol bersiri. Ini semua tak mungkin berlaku tanpa Konspirasi dan Pengkhianatan UMNO Terengganu sendiri yg rata2 berkepentingan peribadi.

HAJI AHMAD AMZAD HASHIM
PRESIDEN GANTI
Dikuasakan oleh Blogger.