Header Ads

Dapatkan laporan 11 Dun PAS bertanding dari sumber rasmi

Langkah berani PAS bertanding dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) Sarawak kali ini menarik minat ramai pihak untuk melihat pendekatan dan usaha PAS melahirkan kerusi sulung.

Justeru, Jabatan IT PAS Pusat dengan kerjasama Jentera Pilihan Raya telah mewujudkan jaringan maklumat untuk mengetahui perkembangan terkini di 11 kerusi Dun PAS bertanding.

Pengarah Jabatan IT PAS, Shuhaimi Embong berkata, selain facebook rasmi Dun-Dun berkenaan, JiTP juga menyediakan laman web Pilihan Raya Negeri Sarawak di alamat http://prnsarawak.pas.org.my yang dihubungkan kepada laman web 11 Dun yang PAS bertanding.

Beliau dilantik sebagai Ketua IT (Maklumat Pilihan raya) bagi PRN Sarawak berkata, JiTP telah selesai mengenal pasti dan melantik 65 orang penyelaras IT yang khusus kepada bidang DataApps dan Mediabaru (Multimedia).

Tambahnya, seramai 5 orang bagi setiap peringkat, yakni Pusat dan negeri serta 11 Dun yang PAS bertanding dalam PRN tersebut.

"Pihak JiTP tidak bertanggungjawab bagi mana-mana pihak yang mengambil maklumat tentang PAS tidak melalui dari sumber rasmi yang telah dinyatakan," ujar beliau.

1. N4. PANTAI DAMAI
www.facebook.com/DunPantaiDamai

2. N7. SAMARIANG
https://www.facebook.com/PASSamariang

3. N16. MUARA TUANG
www.facebook.com/PAS.Kota.Samarahan.Official

4. N24. SADONG JAYA
www.facebook.com/N24SADONGJAYA

5. N27. SEBUYAU
www.facebook.com/PASSebuyau

6. N29. BETING MARO
www.facebook.com/PAS-Beting-Maro

7. N60. KAKUS
www.facebook.com/PASKakus

8. N67. JEPAK
www.facebook.com/PASJepak

9. N70. SAMALAJU
https://www.facebook.com/ZharudinNarudin/

10. N72. LAMBIR
www.facebook.com/PASLambir

11. N74. PUJUT
www.facebook.com/PASPujut
Dikuasakan oleh Blogger.