Header Ads

Mahfuz check and balance PAS?

Assalamualaikum...

Tersendak mendengar kata kata Mahfuz berperanan untuk check and balance PAS yang kononya celaru dan huruhara.Mahfuz yang kalah muktamar tu nak pegang peranan check and balance PAS? Mahfuz yang becah mulutnya menuduh itu dan ini kepada Presiden dan pemimpin PAS yang lain nak check and balance PAS?

Mengarut, kalau kata kata Mahfuz berperanan menyediakan peluru kapur kepada PAN nampak BETUL kerana setiap kali Mahfuz berkokok dengan ekor bergelumbang taik, waluanta PAN yang akan turut berbunyi mengechokan suara Mahfuz keseluruh pelusuk dunia.Tak ada ahli dan penyokong PAS yang digelar walaunta oleh PAN yang turut berbunyi bersamanya.Mana peranan check and balance Mahfuz?

Lagi pula isu yang direka Mahfuz nampak benar dia ingin melihat PAS jatuh bukan naik, seperti terbaru dakwaannya PAS makan keliling sedangkan dia hanya merujuk kepada kata kata Dr.Zuhdi yang sebenarnya dia tahu benar bukan keputusan PAS lagi.Dia sebagai salah seorang bekas pemimpin tinggi PAS harus tahu peranan Dr. Zuhdi di pusat penyelidikan untuk membawa cadangan kepada PAS dan tidak semestinya cadangan itu diterima oleh PAS.Dr. Zuhdi melaksanakan tanggungjawabnya saja tetapi Mahfuz sudah berkokok dengan ekor bergelumbang taik dan yang galak berkokok bersamanya ialah gerombolang waluan PAN.Mana dia peranan check and balance Mahfuz?

Oh ya! sebelum lupa dakwaan check and balance Mahfuz juga datang dari gerombolang waluan PAN, apa ker jadah gerombolang walaun PAN yang mendakwa demikian sedangkan Mahfuz sedang menyediakan pelur kapur untuk mereka.Nak kaburi mata ahli dan penyokong PAS ya!

Maaflah kita ahli dan penyokong PAS sudah nampak dengan jelas peranan Mahfuz yang tidak punyai masa depan dengan PAS dan kita bersedia menerima Mahfuz sebagai ahli PAN malah sekarangpun suara Mahfuz dah tak laku dalam PAS, dia boleh berpindah ke PAN sekarang ,tak perlu tunggu PAS pecat dia.

Sampai bila bilapun Mahfuz tak boleh check and balance PAS dengan perangainya tu.

Senik | tko
Dikuasakan oleh Blogger.