Header Ads

Hanya sekeping gambar, 'pendekar cyber PKR & PAN' tersadung menyembah bumi

LIDAH RAKUS PKR TERPUTUS HANYA SEKEPING GAMBAR

Bermula dari sebaran sekeping gambar dari akaun Perdana Menteri, ianya mula ditularkan lewat petang semalam. Bagai halilintar semua Cyber trooper PKR dan PAN ranap hancur dan tiada bangkai. Bagai dibom dengan senjata nuklear yang paling power di abab ini.

Sebelum ini lidah mereka gian bertari, jari jemari rancak berkeyboard. Macam bermacam kata nista sebelum ini. Mereka dengan mulut manis mengecam Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang kerana menerima kunjungan dari seorang pemimpin negara yang amat mereka benci setakat ini.

Mereka kata Lebai Pas terkulai layu di sisi Najib, ada dedak melintasi katil, Lebai Pas gila ber UG, Lebai Pas kemaruk kuasa, Lebai Pas pelahap jawatan, Lebai Pas pemakanan taik umno dan bermacam kata nista mereka hambur di media sosial sebagai penghias catatan mereka.

Bila mereka sendiri memakan liur Mahathir, orang yang mengzalimi Anwar Ibrahim, pemimpin idola mereka satu waktu dahulu bermula refomasi 1998, mereka sudah boleh melupakan Bapak Anwar yang dituduh peliwat tegar oleh Mahathir.

Hari ini tiada lagi pemuda gagah reformasi, tiada lagi angkatan hebat yang sering melaungkan reformasi dijalanan. Semuanya hilang bila Mahathir berjaya menjadi dewa mereka sekali lagi. Anwar kian dilupakan. Oleh kerana Anwar memang licik dia berjaya keluar dari kurungan untuk mengingatkan pengikutnya yang dia masih hidup.

Anwar kesepian, tidak seperti dahulu lagi. Penyokong Pas, penyokong reformasi, pentas Pas , pentas Anwar, bila Anwar diberi sedikit kuasa Ahli Parlimen Pematang Pauh, yang tidak boleh disembunyikan faktanya Pas membantu memenangkan beliau di sana, Anwar kian gian dan rancak berpolitik dalaman.

Dia cuba menjadi Menteri Besar Selangor dengan cara pelik iaitu langkah kajang. Taktik Anwar yang didokong Rafizi dan sekutu Dapnya tidak menjadi dan Anwar kini merengkuk disebalik jeriji Sungai Buluh tanpa dipedulikan lagi. Mahathir dijulang ke sana ke mari.

Bila sekeping gambar Najib yang mereka sudah lebelkan manusia paling celaka dan sial terpaku duduk tersenyum sini di sisi katil Bapak Anwar Ibrahim di Hospital bersama bini masing-masing, semua pendekar cyber terkunci mulut dan jari. Kaku, lumpuh dan terduduk.

Kelicikan Anwar tidak menjadi lagi kali ini. Walaupun dia berjaya keluarkan diri dia sementara dengan alasan kesihatan, sebenarnya Anwar hendak sampaikan mesej kepada pengikutnya yang dia masih hidup. Tapi sebaliknya. Tiada pengikutnya melaungkan Hidup Anwar di hadapan Hospital, sebaliknya Najib meranapkan kelicikan Anwar dalam masa beberapa detik sahaja.

Suara rengetan pun yang keluar busuk kohong bagaikan bangkai, jari-jari pun memburuk bagai kena penyakit kencing manis tahap 10. Jatuh tulang-tulang jari, lidah memburuk dan mereka cuba bersembunyi muka mereka disebalik sekeping tisu tangan....hanya sekeping gambar tersebar.....

Sekian
Catatan Noja @ Naraza Muda
Lpt2 Tol Paka.
18/11/2017
Dikuasakan oleh Blogger.